Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Συμμετοχή του Δήμου Σοφάδων στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνη



Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, υπεγράφη η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου ενώ εκλέχτηκε και προσωρινό διοικητικό Συμβούλιο. Μέλος του Δ. Σ είναι και ο Δήμαρχος Σοφάδων καθώς και οι Δήμαρχοι Δωρίδος, Μαραθώνα, Ναυπακτίας και Λάρνακας από την Κύπρο.
Ο κ. Παπαδόπουλος αφού ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες για την πρόσκληση αλλά και για τις δυνατότητες που προσφέρονται στο Δ. Σοφάδων μέσω του Δικτύου Πόλεων με Λίμνη , παρουσίασε στις ελληνικές και ξένες αντιπροσωπείες τα βασικά χαρακτηριστικά του Δήμου.



Συγκεκριμένα αναφέρθηκε :
• Στο φυσικό περιβάλλον του Δήμου όπου κυριαρχεί έντονα το δασικό στοιχείο κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές αλλά και στη φυσική χλωρίδα και πανίδα η οποία περιλαμβάνει δασική βλάστηση, θάμνους, αρωματικά φυτά αλλά και πολλά είδη ζώων.
• Στους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν στο Δήμο, οι οποίοι όμως επί το πλείστον είναι ανεκμετάλλευτοι, αναξιοποίητοι και ανεξερεύνητοι αλλά υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης.
• Στα πάμπολλα θρησκευτικά μνημεία ιδιαίτερης θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας, στα βυζαντινά μνημεία αλλά και στα νεώτερα μνημεία και τις προστατευόμενες περιοχές( νερόμυλοι, βιότοποι, υγρότοποι, τοπία ιδιαίτερου κάλλους )
• Στις Λουτροπόλεις του Δήμου και πιο συγκεκριμένα στη Λουτρόπολη Σμοκόβου και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της αλλά και στα Ιαματικά Νερά Δρανίστας – Καΐτσας.
• Στο πλατανόδασος του Ανωγείου, το μοναδικό πλατανόδασος της Πεδινής Θεσσαλίας και στο Σοφαδίτη Ποταμό , του οποίου η αξιοποίηση ξεκινά άμεσα.

Η ομιλία του όμως επικεντρώθηκε στην τεχνητή Λίμνη Σμοκόβου για την οποία αναλυτικά ανέφερε :
« Πρόκειται για τη νεαρότερη σε ηλικία Λίμνη της χώρας η οποία βρίσκεται σε κομβικό σημείο στις πλαγιές των Αγράφων και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί αρδευτικούς και υδρευτικούς σκοπούς αλλά και για την παραγωγή ενέργειας.
Οι υδρευτικοί σκοποί ικανοποιούνται πλήρως με την πρόσφατη προώθηση του έργου « Ύδρευση της Ανατολικής Πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 42,5 εκατ. Ευρώ. Για την παραγωγή ενέργειας, υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες αξιοποίησης της λίμνης και των ποταμών απ' αυτές που ήδη αξιοποιούνται σήμερα.
Εκείνο όμως που είναι απογοητευτικό είναι η προώθηση των έργων για αρδευτικούς σκοπούς. Με τους ρυθμούς που προχωράνε τα έργα , το κλειστό αρδευτικό που προβλέπεται να κατασκευαστεί, θα ολοκληρωθεί στα επόμενα 100 χρόνια.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες θ' αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο για την υλοποίηση των σκοπών που εξυπηρετεί σήμερα η Λίμνη αλλά και για πολλές άλλες δραστηριότητες και σκοπούς που θα ευνοήσουν το μέλλον του Δ. Σοφάδων».
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει άμεσα πιθανώς στη Ναύπακτο προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και να θέσει στόχους και προτεραιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμός απόφασης: 25552/2010 Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Προσβολή προσωπικότητας μέσω του διαδικτύου σε ιστολόγιο (blog). Ανάρτηση υβριστικών και αναληθών σχολίων κατά της προσωπικότητας κάποιου προσώπου σε ιστολόγιο. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις περί αδικοπραξιών και προσβολής της προσωπικότητας του ΑΚ και όχι οι διατάξεις περί ευθύνης του τύπου.